Biografije 2015

Maja Vais

Diplomirala na AGRFT. Stipendista fondacije Paula Nipkova. Studijski boravak u Berlinu 1993-94. Režirala više dokumentarnih i kratkih igranih filmova. Debitovala sa Čuvar granice (2002) i postala prva žena režiser igranog celovečernjeg filma u Sloveniji. Dobitnica nagrade Darko Bratina, koju dodeljuje Kino atelje Gorica (Italija). Članica je Evropske filmske akademije od 2003 godine.


Martin Turk

Diplomirao na AGRFT (2004), tv i filmsku režiju. Dobitnik studentske Prešernove nagrade za diplomski film Izlet. Za kratki film Odrezak života dodeljena mu je nagrada Vesna na fetivalu u Portorožu, gde je 2009. sa srednjemetražnim filmom Soba 408 nagrađen od strane žirija filmske kritike. Nahranime rečima je njegov prvi celovečernji igrani fim.


Metod Pevec

Diplomirao na Filozofskom fakultetu književnost i filozofiju. Pisac i autor radio drama i serija. Igrao u filmu Kad jagode zru i Doviđenja u sledećem ratu. Realizovao celovečernje igrane Carmen (1995),Ispod njenog prozora (2003), Estrelita (2007), Hit godine (2009), kao dokumentarne filmove Aleksandrijke (2012) i Dom (2014).


Matej Nahtigal

Diplomirao na smeru Grafičke i medijske tehnike na univerzitetu u Ljubljani. Magistrirao na smeru za fotografiju Univerziteta U Sarajevu. Sarađivao na više filmskih i video projekata, kao dizajner slike, zvuka i snimatelj. Režirao kratke filmove i spotove. Bezvremenski psi su njegov debitanstski celovečernji igrani film.


Urša Menart

Filmsku i tv režiju studirala i diplomirala 2010 na AGRFT u Ljubljani. Dobitnica je Štigčicove nagrade. Režirala dugometražne dokumentarne filmove: To je Slovenija, Bila jednom zemlja vrednih i Znaš, pesniče, svoj dug. Filmski esej A šta Mojca, o ženskim likovima u slovenačkom filmu je njeno najnovije ostvarenje.


Barbara Zemljič

Diplomira na Filozofskom fakultetu sa radom Zlo u Dogvilu, estetika pokretnih slika). Potom diplomirala na AGRFT, odsek filmske režije. Koscenaristkinja celovečernjeg igranog filma Hleba i igara. Debitantski igrani film Panika je najgledaniji slovenački film za 2014 godinu.


Matjaž Ivanišin

Diplomirao na AGRFT smer tv i filmska režija. Autor kratkih igranih i dokumentarnih filmova (She Sara I Quick view) i tv drame Moje male dragane. Dobitnik više domaćih i međunarodnih priznanja.


Jan Cvitkovič

Mladost proveo u Tolminu i Idriji, Diplomirao na Filozofskom fakultetu, odsek arheologije. Glumio, pisao scenarija, režirao. Dobitnik Grosmanove nagrade za scenario za film Pljačka veka i nagrade za najbolju mušku ulogu Iv Montan (MFF, Kijev) za film U leru. Nagradu u Veneciji dobio je za debitantski film Hleb i mleko. Usledili su filmovi kratki Srce je komad mesa i To je zemlja, brate moj, zatim film Odgrobadogroba (2003) poslednji film kultne srpske glumice Sonje Savić. Poslednja ostvarenja su mu kratki Ljubav na krovu za koji je dobio 4 Vesne nagrade u Portorožu i dugometražni igrani film Šiška Delux.


Hari Rag ili Peter Braatz

Hari Rag ili Peter Braatz rođen je u Solingenu, Nemačka, studirao je filmsku režiju na DFFB u Berlinu. Frontmen je i tekstopisac nemačkog punk bend SYPH. Snimio 35 naslova. Radio trejlere i muzički video za Vima Vendersa / Road Movies, Goethe-Institut. Radio video za nemačku kompaniju Phonogram-Records, Mute Records, WDR, ZDF/3sat kao i spotove za Crime & the City Solution, Rausch. Godine 1985. bio je gost Davida Linča u produkciji filma »Blue Velvet« u Vilmingtonu, SAD, 1986 sarađivao na »Wings of Desire« (Vima Vendrsa) .1990. dobio je nagradu Nemački mladi talenati za dokumentarni rad. Filmovi su mu bili u selekciji festivala u Berlinu, Oberhausenu, St. Petersburgu, Marseju, Sarajevu, Lajpcigu, Clermont-Ferrand, Vila do Conde, Hot Springs, Sheffield, Uppsala, Amiens, Vicenza, Tampere, Seattle i još mnogo toga.

KO je KO - 2015

SAVET DSF:
Saša Verbič,
predsednik programskog saveta

DIREKCIJA DSF:

Dragomir Zupanc,
umetnički direktor i selektor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Radmila Đurica,
izvršna produkcija i ko-selektor
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Daniel Šunter,
direktor produkcija
Mladen Bulbuk,
organizacija i produkcija
Ivan Zupanc,
organizacija i art direkcija
Igor Šunter,
video produkcija
Dino Dolničar,
tehnički direktor
Ivan Jocić,
dizajn
Ivana Panić,
medijski kordinator
Breda Čoš,
reditelj hronika
Dr. Ivana Kronja,
Ljubinka Stojanović,
moderator okruglih stolova

Barbara Navala,
sekretar i PR
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Kontakt info

Organizacija:
Društvo Slovenaca Srbije SAVA
Adresa:
Terazije 3/IX, 11000 Beograd
Telefon:
+381.11.334.08.75